Nou Recapte de les Formigues de Sant Pacià

 
Aquest dissabte, 18 d'abril de 2015, el grup Formigues de Sant Pacià ha sortit de recapte. Hem plantat dues parades: una a la plaça Mossèn Clapès i l´altre a la plaça de la Pomera.
 
Al final de la jornada hem recollit:
 
1.913 kilos d'aliments
 
870 unitats de bolquers
 
78 euros en efectiu

La propera sortida serà
dissabte 9 de maig de 10 a 14 h

 
Els llocs on muntarem parada serà:
 
Fabra i Puig amb Concepción Arenal i avinguda Onze de Setembre amb Gran
de Sant Andreu. 
 
Com sempre esperem la vostra inestimable col·laboració.
 
 

El vídeo final de la campanya

Els mitjans han dit...

Diversos mitjans s'han fet ressò de la nostra iniciativa: Heus aquí una petita mostra. Per a una lectura més detallada podeu clicar a l'enllaç que s'hi acompanya a continuació. En el cas dels vídeos dels canals de televisió, podeu visionar-los directament clicant a la finestra que trobareu a la dreta a la mateixa alçada. Si els voleu veure en tamany més gran, podeu fer-ho copiant l'enllaç i enganxant-lo al vostre navegador. 

TVE-Catalunya

https://youtu.be/aMk3HL9I1AQ

 

 

 

Barcelona Televisió

https://youtu.be/9Kzhp9vmu-Y

 

 

 

 

Barcelona Televisió

 

https://youtu.be/dcmPh_zBCwY

 
 

 

Sant Andreu
de Cap a Peus

zz.capapeus.juny.pdf

zz.Capapeus.Abril.jpg (1,8 MB
 

 

El Periódico de Catalunya

 

E

zz.ElPeriodico.26052013.jpg (3,1 MB)

 

El Punt-Avui

 

zz.ElPunt-Avui.26052013.pdf

 

líniasantandreu.cat


zz.LiniaStAndreu.29052013.jpg (2,7 MB)
 

Així ho vam viure

Volem que ens expliquis com vas viure el 25 de maig? Entra a la nova secció: Així ho vam viure.

Gràcies per la teva col·laboració.

Sou persones excepcionals!

Benvolguts i benvolgudes,

No tenim paraules per agrair-vos tot l'esforç que heu desenvolupat per aconseguir l'èxit de la jornada.
Hem recollit un total de 25.560 quilos d'aliments de primera necessitat !!!!!!!!!!!!!
 
I això no és tot ! Diumenge 26, amb l'obra de teatre, es van recollir uns 300 quilos. I encara estem anant a recollir a diferents supers, a entitats i a botigues de l'Eix i d'associacions de comerciants. Estem rebent propostes d'entitats que organitzen actes de cara al futur i, com a complement organitzaran una recollida d'aliments entre els assistents.
Segurament arribarem a una recaptació de 27.000 o 28.000 quilos d'aliments.
 
Això permetrà que el Rebost tingui una petita temporada de "tranquil·litat" pel que fa a recursos alimentaris, però no gaire llarga, atès que aquesta recollida equival aproximadament a un mes i mig de distribució.
 
I tot això ho hem aconseguit entre tots. Cadascú amb la seva aportació, alguns des de fa set mesos, amb un treball continu, imaginatiu, creatiu en molts casos, insistent en d'altres, perseverant en tots. Des dels creadors de la campanya d'imatge, els logístics, els cercadors de voluntaris, els responsables del web, i xarxes socials, els punts de referència amb la premsa i els VIP's, els contactes amb escoles, entitats i empreses, la responsable i els col·laboradors de la vetllada teatral del dia 26, els responsables i col·laboradors dels diferents tendals descentralitzats de recollida i, també, els organitzadors de les activitats paral·leles a la recollida. En general, un conjunt de persones absolutament professionals que van posar tota la carn a la graella, que van creure en el projecte des del principi i que s'hi van abocar al cent per cent. A elles un reconeixement total.
Altres s'hi han afegit des de fa menys temps, però també de forma entusiasta, en la mesura de les seves possibilitats (i sovint més enllà de les seves possibilitats). Tant des del pla personal, com des del pla de grup, etc. Referència especial mereixen les escoles, centres educatius i llars d'infants.
En el pla d'activitats a la plaça i a l'Auditori, agraïment efusiu a les empreses, entitats i persones que van participar amb les infraestructures, la cessió d'espais i de backline, la instal·lació del trenet, l'actuació sobre l'escenari demostrant les capacitats artístiques de tota mena, els participants a les taules de comunicació o activitats sota cobert, o sincronitzant les actuacions i les instal·lacions de so i llum. La cobertura gràfica va ser fantàstica. Sort varem tenir de les dues empreses que ens varen deixar els camions per transportar els aliments al Rebost.
 
També volem agrair molt i molt a les botigues, i les seves associacions, de la zona, a les empreses agro-alimentàries que ens han ajudat amb la difusió i, especialment, amb la seva pròpia aportació, a aconseguir l'èxit assolit.
 
Al principi va costar una mica que la premsa es fes ressò, però després es van identificar i implicar amb el projecte i van donar la informació de forma extensa i impecable.
 
Cal fer un agraïment especial als tècnics i responsables del Consell del Districte, per la paciència i el recolzament explícit a l'acte, amb assessorament, organització i suport directe.
 
Un cop fets tots els agraïments (i si ens hem deixat algun, li demanem, perdó), hem de dir que aquest camí només és provisional. Que no ha d'ésser una dinàmica o rutina a seguir, i que el nostre objectiu és aconseguir fer canvis en la vida social, política i econòmica del país per tal que no hi hagi gent que no tingui res per menjar, que es torni a crear riquesa i que aquesta es pugui distribuir entre la gent per tal que no faci falta mai més una recollida d'aquestes dimensions. I ho hem d'aconseguir entre tots. Si demanem, si exigim canvis i si forcem aquests canvis de forma pacífica, insistent i amb la força de la raó farem canviar la mentalitat dels polítics per tal que no posin els interessos econòmics d'uns quants pel davant del be comú de la majoria de la gent. No és normal que en una crisi general d'aquest calibre, hi hagi gent que cada cop sigui més rica mentre la majoria de la gent cada cop és més pobre. Això ha de canviar, i ha de canviar ja. Tenim pressa!!
 
Finalment, us convidem a expressar les vostres sensacions, impressions, anècdotes, pensaments, etc, en el nostre web, a la pestanya "Així ho vam viure", per tal que tothom sàpiga què pensem, explicar coses curioses o, simplement, dir el què vulgueu. Què us va semblar la jornada? Us va agradar? Què creieu que es podria haver millorat? Com penseu que podríem millorar la situació de tanta gent que necessita aliments per poder menjar? Teniu alguna anècdota que vareu viure el dia 25? Quines sensacions vareu tenir a l'arribar a la plaça, de les actuacions, de la visió del menjar recollit, etc.?
 
Una abraçada ben forta a tots i totes. Nosaltres hem après molt i hem fet molts amics. Estem contents d'haver-vos conegut i estem feliços de ser amics vostres. Tots i totes sou persones excepcionals i us mereixeu el millor dels aplaudiments.
 

Les Formigues de Sant Pacià

L'abans... i el després

Can Fabra, 25 de maig, 10 del matí

Can Fabra, 25 de maig, 8 del vespre

El Rebost us dóna les gràcies

per haver omplert Can Fabra...

d'aliments...

25.560 quilos recollits

A aquestes més de 25 tones i mitja d'aliments aconseguides caldrà afegir les captades a la sessió de teatre d'aquest diumenge, així com les recollides a les botigues de l'Eix Comercial de Sant Andreu i que es traslladaran al Rebost Solidari en el decurs d'aquesta setmana entrant.
Sens dubte, ha estat un èxit ciutadà; un èxit solidari del qual ens hem de felicitar tothom qui hi ha participat.

de gent, de festa...

Milers de persones han passat per Can Fabra al llarg de tota la jornada de dissabte per participar en les diferents activitats programades. Una jornada, sens dubte, presidida per l'ambient festiu, tant per les ganes que hi han posat tots els qui han acudit a la crida com pels artistes que, de manera solidària, han actuat desinteressadament per contribuir a sumar tones i més tones d'aliments.

de música...

Aquest 25 de maig hem gaudit de grans actuacions musicals, des d'un gran nombre de corals fins a la participació de professionals com Pep Sala, Joan Chamorro i Andrea Motis Trio, en Dani de Els Amics de les Arts, Monica Green, Lucrecia, Miquel Plana i Fran Mercader, les escoles de Musica, el Grup Marc Martin, les sardanes del Foment i La Lira, les havaneres del Nus Mariner o la salsa i la rumba de 9Son. A banda de la participacio de grups de country, geganters o altres artistes, com els mags Selvin i Steegman o en Carles Flavià.

de bons amics...

Amb la seva presència i amb les seves actuacions han demostrat ser unes grans persones i uns grans amics. És el cas d'altres personatges que s'han acostat a Can Fabra per donar tot el suport a la nostra campanya. Podem esmentar, per exemple, els actors Jordi Banacolocha, Carme Abril, i Jordi Rebellon, o també en Fede Sarda.

d'amants de la reflexió...

Les taules rodones organitzades han permes una tasca molt important en aquesta campanya: la sensibilització. Hem comptat amb excel·lents ponents que ens han convidat a reflexionar sobre la situació que ens toca viure i sobre com podem treballar per posar-hi remei.

...i, per suposat, d'unes persones excepcionals: els voluntaris.

La tasca de personatges anònims, de totes les edats, ha estat vital en l'èxit d'aquesta empresa. Són moltes les persones que han invertit el seu temps i els seus esforços per aconseguir cobrir aquest objectiu i a les quals els ho hem d'agrair. Tant a les persones a títol individual com a totes les escoles, a totes les llars d'infants i a totes les entitats en general que s'han bolcat en aquesta iniciativa. Felicitats! Sense el concurs de tots vosaltres no hauria estat possible.

 

El 25 de maig

Omplim els Cors de Càritas de Sant Andreu

El punt de recollida serà a Can Fabra, on al llarg de tot al dia hi haurà diferents activitats.

Projecte Can Fabra 2013.Públic.Defx.pdf (913,8 kB)

Donar i compartir

Per Aina Gadulf, Línia Sant Andreu

Són moltes les famílies que estan notant com la crisi econòmica està fent palesa a les seves neveres i rebosts. Per aquesta raó, la Fundació Banc dels Aliments treballa amb entitats de Sant Andreu i empreses de la ciutat per intentar que tots els ciutadans tinguin accés a una alimentació bàsica.

La donació d'aliments és l’element clau amb el que treballa la Fundació gràcies a dos pilars fonamentals: les empreses solidàries i les entitats receptores.

Llegeix l'article íntegrament clicant aquí

Nou web

Per a informacions més actuals, visiteu el nou web rebostsolidari.webnode.es, extensió d'aquest.

Gràcies

25-M: Informe Final

Tota la campanya ha estat recollida en un informe detallat i transparent que volem compartir amb tots vosaltres.

Accedeix al document complert a traves d'aquest enllaç

 

 

Vídeos

Notícies

Catalunya Cristiana esmenta la campanya a la seva portada

L'edició del 12 de maig de Catalunya Cristiana esmenta la campanya Omplim entre TOTS el Rebost de Càritas. En concret, el setmanari dedica mitja...

L’alcalde Trias demana posar en valor el Tercer Sector i que aquest esdevingui un eix de la recuperació econòmica

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat en la presentació de l’informe elaborat pel Consell Econòmic i Social de Barcelona (CESB), on ha...

El Banc dels Aliments llança un SOS per a l'estiu

S'ha ajuntat un augment de la demanda amb un retard de l'arribada dels excedents de la Unió Europea per donar un resultat gens habitual en aquestes...

La campanya, esmentada a El Periódico

El Periódico de Catalunya s'ha fet ressò de la nostra campanya. Si  bé d'una manera modesta, l'edició del 17 d'abril d'aquest diari anuncia la...

Taula informativa a La Sagrera sobre el 25-M

El passat 5 de maig vam instal·lar una taula informativa a la plaça Masadas, al barri de La Sagrera, en el marc de la Fira de Col·leccionisme,...

El menjar que es llença ompliria 80 vegades els bancs d'aliments

El presidente de la Federación Española de Bancos de Alimentos, José Antonio Busto, ha alertado hoy de que en España se despilfarran anualmente ocho...

El repartiment de menjar als carrers es popularitza a Barcelona

El reparto callejero de comida se populariza en Barcelona Los comedores voluntarios se han extendido de la Rambla a otros lugares como en plaza...

La UB i El Banc dels Aliments, contra el malbaratament de menjar

La Universitat de Barcelona (UB) i la Fundació Banc dels Aliments han presentat la campanya “Som allò que llencem”. La iniciativa pretén trobar...

Nodriment sense desaprofitar res

Una organización sin ánimo de lucro recupera excedentes de cinco hoteles de Barcelona y los distribuye entre entidades sociales Llevan unos meses...

El nou informe INSOCAT posa de relleu el progressiu empobriment de les famílies

El 60% de les llars tenen dificultat per arribar a final de mes i la taxa de risc de pobresa creix sobretot entre els menors de 16 anys • La pobresa...

Menjador social en plena Rambla de Barcelona

Parece un buen hombre. Lleva una bonita chaqueta de pana, tal vez demasiado ancha para sus medidas y, debajo, un jersey de cuello cerrado y una...

La desigualtat entre barris rics i pobres de Barcelona creix des de 2008

La brecha que separa el barrio más rico de Barcelona del más pobre no solo se agranda en los extremos: entre Pedralbes (con una renta de 241 sobre...

Donar i compartir

Són moltes les famílies que estan notant com la crisi econòmica està fent palesa a les seves neveres i rebosts. Per aquesta raó, la Fundació Banc...

La pobresa s'estèn

La pobresa severa segueix una tendència a l'alça a l'estat espanyol i ja afecta més d'un 5 per c ent de la població. És una de les conclusions...

Càritas alerta de "risc de fractura" si segueixen les retallades

El secretari general de Càritas, Sebastián Mora Rosado, ha advertit "del risc de fractura" de la societat si no es posen mitjans per evitar...

L'Arquebisbat dobla les ajudes per donar menjar i roba en dos anys

L'Arquebisbat de Barcelona va atendre l'any passat 195.723 persones de manera habitual per donar-los menjar i roba en les seves 208 parròquies, fet...

El Gran Recapte bat totes les previsions amb 2.291 tones d'aliments

El Gran Recapte ha batido todas las previsiones en su cuarta edición, incluso las más optimistas. Se han recogido la friolera de 2.291 toneladas de...

El Banc dels Aliments necessita 2.000 voluntaris per al Gran Recapte

La Fundació del Banc d'Aliments ha presentat avui la seva campanya "El Gran Recapte" i ha fet una crida  per aconseguir els 2.000 voluntaris que...

La recollida d’aliments per al Rebost Solidari de Pineda de Mar aconsegueix 1.800 quilos de productes bàsics

L'alcalde del municipi, Xavier Amor, i la Regidora de Benestar Social, Carme Aragonès, han visitat el magatzem d’aliments. La darrera campanya de...
<< 1 | 2

300.000 llars catalanes sense ingressos

A Catalunya ja hi ha 300.000 families amb fills que no tenen ingressos, una xifra que s'ha quintuplicat des del 2007

Podeu mirar el vídeo de l'entrevista a Àngels Guiteras presidenta de la taula d'entitats del tercer sector, que trobareu a continuació